esmaspäev, 11. jaanuar 2010

Singitäidisega võileivatort

Vaja läheb:
1 röstsai
Täidiseks:
400g sinki
200g toorjuustu
1 purk kurgisalatit(400g)
3 dl majoneesi
1 dl hapukoort
Kate:
2 dl majoneesi
1,5 spl liha üldmaitseainet
Kaunistuseks:
100g viilutatud sinki
paprikat
tomatit
tilli
peterselli

Valmistamine:
Mina alustan täidisest. Vahustan mikseriga vahule esmalt toorjuustu, majoneesi ja hapukoore. Nii, et tekib ühtlane mass. Seejärel tükeldan singi kuubikuteks ja lisan toorjuustu-majoneesi-hapukoore segule. Kurgisalatit ma ei kasuta, vaid tükeldan sama koguse kodust hapukurki. Kurgi lisan samuti täidisematerjalide hulka ja segan hoolikalt läbi ühtlaseks massiks.
Seejärel võtan röstsaia ja eemaldan igal saiaviilul ümbert kooriku. Mina isiklikult kasutan alati Leiburi röstsaia, sest see on minu meelest parim röstsai. Otsin sobiva suurusega kandiku, ning laon 6 saiaviilu esimeseks kihiks. Seejärel vahele pool täidisekogusest. Uuesti kiht saia ja teine pool täidisest ning uuesti saiakiht õpetuseks. Seejärel katan tordi fooliumiga kinni ning tõstan terveks ööks külmikusse.
Hommikul segan valmis katte majoneesist ja liha ülmaitseainest. Eemaldan tordilt fooliumkatte ja määrin tordi pealt ja külgedelt kattega kokku. Seejärel katan tordi õhukeste singiviiludega. Kaunistan vastavalt tujule ja omaloomingule paprika, tomati, tilli, peterselli ja muu maitserohelisega.

1 kommentaar:

Mia Raven ütles ...

Seda sain ka proovida ja kiidan!!!