neljapäev, 21. jaanuar 2010

Kiire kartuli-hakklihavorm



8-10 kartulit

2-3 porgandit

400g hakkliha

200g majoneesi

1 sibul

küüslauk

soola

viiepiprasegu

tilli


Kooritud kartulid ja porgandid lõikad paksemateks viiludeks ja paned soolaga keema potti. Hakkliha praed pannil, lisad maitseained, tükeldatud sibula ja 2 väikset küüslaugu küünt. Lõpus lisad hakklihale ja majoneesi,et jääks mahlasem.

NB! Kartulid keevad väga kiiresti pehmeks, peab jälgima. Kui kartulid ja porgandid on peaaegu pehmed, siis tõstad lusikaga vormi põhja esimese kihi kartuleid. Peale paned poole hakkliha segust, siis kartulid/porgandid, hakkliha ja lõpuks peale kartulid/porgandid. Munad kloppid koos piimaga lahti, lisad tilli ja kallad vormi et kõik olek kaetud. Küpsetad ahjus 250-225 kraadi juures u. 20 minutit, nii et pealt kuldne.

* Porgandid võib ültse ära jätta ja majoneesi asemel midagi muud panna, näiteks tomatipastat. Lõpus võib ka riivitud juustu peale raputada kui soovi on.

Kommentaare ei ole: