esmaspäev, 11. jaanuar 2010

Halvaa-šokolaaditort




Põhi :
  • 4 muna

  • 1,5 dl suhkurt(umbestäpselt poolteist klaasi, vastavalt maitsele muidugi.)

  • 5 sl jahu

  • 5 sl kartulitärklist

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 4 sl kakaopulbrit (Meie Mark nt)

Täidis:
  • 800 g aprikoosikompotti(asenda virsikuga kui ei leia, kuigi aprikoosiga on ikkagi minu arust tunduvalt maitsvam)

  • 2 dl vahukoort

  • 4 sl suhkurt

  • 200 g kohupiimapastat

  • 100 g halvaad


Vahusta munad suhkruga, lisa läbi sõela eelnevalt omavahel segatud jahu-tärklise-küpsetuspulbri-kakao segu. Vala vormi ja pane 180 kraadisesse ahju 15-20ks minutiks – olenevalt vormist. Kuna mina kasutasin suurt neljakandilist vormi, siis läks mul kiiresti, kui aga panna ümarasse ja kõrgemasse, siis läheb veidi kauem. Nagu ikka, tuleb jälgida oma ahju eripärasid :)
Vahusta vahukoor suhkruga ning sega see õrnalt kohupiimapastaga, lisa peeneks hakitud halvaa. Ära sega, vaid tõsta õrnalt segamini. Vajaduse korral lisa suhkurt.
Võta põhi ahjust, lase jahtuda ning tee see pooleks. Aseta üks pool alusele, kuhu peale tordi teed ning immuta see kompotivedelikuga.(Mina lisasin veidike sidrunimahla ja umbes 4 cl ehk pitsikese Vana Tallinnat, et asi maitsvam saaks.)
Siis pane sinna peale pool kohupiimamassist ning hakitud/purustatud aprikoosid, soovi korral võid need omavahel segada, suurt vahet ei ole. Aseta peale teine pool biskviidist, immuta seegi ja pane peale ülejäänud kohupiimasegu.
Aseta kogu kupatus tunnikeseks külmkappi seisma, enne serveerimist riivi peale natuke šokolaadi ja lase heal maitsta ! ;)


Kommentaare ei ole: