esmaspäev, 8. veebruar 2010

Nagu Napoleoni kook




Keedutainas:

200 g võid

2 dl suhkrut

4 sl mett

4 muna

6 kuni 8 dl nisujahu

3 tl söögisoodat

0,5 tl soola


Keedukreem:

8 dl piima

4 dl vahukoort

12 munakollast

8 spl tärklist

200g võid

2 dl suhrut

4 tl vanillisuhkrut

Vahele 10 banaani


1. Pane ühe potiga vesi tulele. Kui keema hakkab, siis tõsta peale kuumakindel kauss (saad nn veevanni) ja lisa või ja lase sulada, lisa suhkur ja mesi, sega ühtlaseks. (Ise tegin aint meega)
Lisa pidevalt segades kergelt lahtiklopitud munad.Sega 2 dl jahu, sooda ja sool, sõelu massi sisse. Sega korralikult. Lisa ülejäänud jahu seni, kuni saad ühtlaselt läikiva paksema taina. Lõpus võtsin taigna tulelt ja sõtkusin veel jahu sisse,et oleks paksem ja ei kleepuks ,et saaks ikka rullida. Jaga tainas 5 ossa ja rulli ahjuplaadi suurused ruudud.Küpseta iga plaat eraldi 200 kraadi juures nii 7 minutit.

2. Kreemi tegemiseks, kuumuta piim, vahustamata vahukoor, munakollased ja suhkur.( Ise ei pannud suhrut ültse) Pidevalt segades lisasin tärklise piima segu ja lasin kuni keemiseni olla,kui läks pakemaks.Tulelt tõstes lisasin või ja segasin ja alles siis kui on jahtunud lisan vanillisuhkru. On ka teisi keedukreemi võimalusi,ise tegin nii. Kui peaks tükkid sisse jääma,lase saumiksriga läbi.

3. Kandikule panin alla plaadi,siis sellele kreemi ja tükeldatud banaani,siis plaat ja kreem, plaat kreem ja banaanid ja peale plaat kreem ja viimase plaadi purustasin peale puruks. Külmkappi seisma ja ennem serveerimis lõikasin ääred sirgeks.

Kommentaare ei ole: