esmaspäev, 8. veebruar 2010

Hakk-kotletid praekartuliga

Vaja läheb:

¤ 500 g segahakkliha
¤ 2 viilu saia + 1 dl vett
¤ 1 väike sibul
¤ 2 küüslauguküünt
¤ 1 muna
¤ 0,5 dl hapukoort
¤ 1 tl kartulimaitseainet
¤ soola
¤ musta pipart

Valmistamine:

1. Pane saiaviilud veega kaussi ja lase paisuda 5-10 minutit.
2. Samal ajal koori ja haki sibul ning küüslauk.
3. Sega hakkliha muna, sibula, küüslaugu, kuivemaks pigistatud saiaviilude ja hapukoorega.
4. Maitsesta soola, pipra ja kartulimaitseainega.
5. Vormi hakktainast kotletid ning prae need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
6. Samal ajal prae teisel pannil keedetud või toored kartulid, kuidas just endale meeldib.

NB! Roa lisandiks sobib hästi värske kapsasalat ja/või majoneesi-hapukoorekaste rohke rohelise sibula ja tilliga.

Kommentaare ei ole: