Kolmapäev, 10. veebruar 2010

Mini-Napoleonid,

Taigen:

125g võid

100g haukoort

2,5 dl jahu

0,5 tl soola

Kreem:

2dl piima

1 dl vahukoort

3 munakollast

1 dl suhkur

2spl maistärklist

50 g võid

1 tl vanillisuhkrut

200g marjuvõi toormoosi


1. taigna jaoks sega kaussi jahu ja sool.Lisa tükaldetud või ja hapukoor,sõtku ühtlaseks,hoia 1 tund külmkappis.

2. Kuumuta piim, vahustamata vahukoor, munakollased, suhkur ja lisa pidevalt segades tärklise piima segu. Kuumuta kuni keemiseni ja tõsta tulelt, lisa või ja sega, juhtunult sega juurde vanillisuhkur.

3. Tainas rulli õhukeseks lahti ja tee tassi või klassiga ringid. Küpsta ringid 225 kraadi juures  5 minutit. Taignast peaksid saama vähemalt 10* 3 ringi ja mõned veel,mis teed katki ja purustad peale.

4. Jahtunud 10 ringi paned kandikule ja sinna peale siis enda soovilt kreemi ja marju/ moosi siis järgmine kihtm teed väikse tornid, lõpuks peale kreem ja siis purustatud põhja tükid veel. Lased külmkappis seista ja serveerides näiteks kõrvale veel jäätist.

Ise tegin neid vana-aasta õhtul ja väga head olid. Kadri-Ann saab kinnitada:) Kahjuks pilti ei teinud siis ja ei ole nüüd teinud uuesti ,aga kui teen siis panen ka pildi. Sõbranna nõudis retsept siia:)