5 dl jahu
4 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
1 sl suhkrut
3 sl õli
1,5 dl piima
TÄIDIS:
1 dl pruuni suhkrut
40 g pehmet võid
Sega kuivained ja lisa õli ning piim. Rulli taigen jahuga üleriputatud laual viie millimeetri paksuseks ristkülikuks. Hõõru või ja pruun suhkur ühtlaseks massiks ning määri taignale. Rulli taigen pikemast servast alustades tihedaks rulliks, lõika 1,5 cm pikkused jupid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 175C juures kuskil 20 min (saiakesed on valmis siis, kui nad on omandanud kuldse värvuse ja tuba head lõhna täis).
*Nipid:
- Rulli taigen lahti toidukile peal. Nii on hiljem kergem kogu kupatust rulli keerata ja ka laud jääb puhtaks.
- Kata ahjust võetud saiakesed niiske rätikuga, nii jäävad nad mõnusad pehmed.
- Täidisele võib lisaks peale raputada kookoshelbeid, mandlilaaste või näiteks šokolaaditükke.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar