pühapäev, 10. jaanuar 2010

Juustu-singi kringel





Pärmitaigen:
0,5 kg nisujahu
25 g pärmi
1 muna
250 ml piima
0,5 tl soola
3 spl suhkrut
3 spl õli
Täidis:
u. 500g pitsakatet
u. 300g riivjuustu
majoneesi
pitzamaitseainet
1 muna pealt määrimiseks


Õpetus:
Kasutan Tupperware pärmitaigna tegemise retsepti ja Maximillani kausiga saab taigna väga ruttu tehtud. Vala tw segistise kuni 40-kraadine piim,lisa muna,suhkur,sool ja peenestatud pärm. Sulge segisti ja loksuta niikaua kuni ained on segamini. NB! Ava vahepeal kaan,et lasta liigne gaas välja. (Arvan,et segisti asemel saab ka purki kasutada). Vala segu kaussi ja lisa õli ja siis jahu; sega ained omavahel. Haki tw kaabitsaga taigent kuni ained on peaaegu segunenud- vasaku käega keera kaussi päripäeva ja parema käega lõika lainast 1 cm kaupa. Nüüd vii kaabits taigna alla ja vormi " kakukest". Puhasta kausi seinad. Taigen on valmis,kui kaabits on puhas ja taigen püsib vertikaalselt. Kui taigen kleepub, siis lisa 1-2 spl jahu ja 0,5 tl õli.
Kergitamine: Suru taigen Maximillani põhja laiali, sule kaas ja lase õhk välja. Aseta kauss kuuma vette. 13- 18 minuti möödudes tuleb kaas ise lahti,Suru taigen uuesti alla, sule kaas ja kergita teist korda. Ise olen ka kolmanda korra kergitanud ja soojas vees on veel kiiremini kerkinud, nii et 30 minutiga on 3 korda kergitatud.
Rulli taignast ristkülik ja lõika see kolmeks ribaks. Igale tükile pane peale soovi korral majoneesi, siis pitsakate ja riivjuust ja maitsesta pitsamaitseainega. Rulli iga lõik kokku ja valjuta äär kinni. Põimiseks suru kolme ribade algus kokku ja hakka palmikut punuma:) Lõpp peida ka ära ja tee ring. Määri pealt lahti kloppidud munaga ja küpsta 200 kraadi juures u. 30-35 minutit, siis kui on kuldpruun. Ahjust välja võttes kata niiske rätikuga.
Ise tegin pärmitaigent topelt koguse ja ja tegin ka ülejäänust taignast juusut-singi rulle. Tegin 8.jaanuar, väga hea oli:)

Kommentaare ei ole: