esmaspäev, 14. juuni 2010

Kartuli-hakklihavorm paprikaga

Midagi lihtsat ja toitvat :)

Väga täpseid koguseid ei hakka panema, kõik oleneb vormi suurusest.

Kartulid (näiteks 3-4 tk inimese kohta, kui vorm võimaldab)
Hakkliha (400gr piisab kui teha toit 3-4 inimesele)
Paprika (Arvestada siis näiteks et üks paprika inimese kohta, selline keskmine või pigem väiksem)
Sibul
Juust
Muna (ka võiks arvestada umbes 1 muna inimese kohta)
Kohvikoor või piim (pool klaasi ühe muna kohta või umbes nii)
Maitseained hakklihale. Kasutasin sidrunipipart, peterselli ja soola. Soovitaks lisada basiilikut näiteks.


Prae hakkliha kerge õliga, maitsesta alles siis, kui liha juba õige värvi on võtnud, et veidi mahlasem jääks ja liialt ära ei kuivaks. Lisa tükeldatud sibul, pruunista see veidi eraldi ära võimaluse korral ja siis sega kokku. Hakkliha tuleks vaid lihtsalt läbi küpsetada, pruunistada pole vaja, sest ahjus kuivab võibolla muidu liialt ära.
Koori kartulid (jaota kolmeks osaks) ning lõika üks osa seibideks ja laota need vormi põhja (max 1cm paksused, et ilusti ära küpseks)
Siis lisa pool hakklihakogusest sinna peale. Seejärel puhasta ja lõigu paprikad ning aseta ka paprikatükid sinna hakklihakihi peale. Seejärel viiluta teine osa kartulitest ja lisa teine pool hakklihast. Viimaks pane peale ka kolmas osa kartulitest.

Klopi munad koos kohvikoore või piimaga läbi, soovi korral maitsesta kergelt soolaga ning vala see segu vormi, nii et kogu sisu oleks enamvähem sellega kaetud. Kui puudu jääb, siis tee lihtsalt juurde või vala niisama piima peale veel lisaks. Küpseb paremini läbi :)

Aseta vorm ahju, kuskil 180 kraadi juures hoia seda seal 30-40 minutit. Siis võta korraks välja, pane peale juust ning pane ahju tagasi ja umbes 15 minuti pärast peaks valmis olema küll :)

Head isu ! :)

1 kommentaar:

Kaisu ütles ...

Ma osalesin ka natukene valmistamisprotsessis. Sõin muidugi ka. :D
Ülihea oli. :)