reede, 19. märts 2010

Südamekook:)




Põhi:

3 dl jahu

150 g võid

2 spl suhkrut

soola 

Kate:

400g kohupiimakreemi rosinatega

400g jogurtit

200g hapukoort

20 g zelatiini

kirsikompotti või marju

rosinaid

suhkrut

Peale:

kirsikompott 

ploomikompott

marju

tarretis RUF Tortenguss

Õpetus:

1. Sega jahu, suhkur ja tükelda hulka või ja näpi ühtlaseks, tainas peab koos püsima, kui vaja lisa juurde natuke külma vett. Hoia taignapalli 30 minti külmkappis. Suru tainas südamekujulisele küpsetuspaberiga vooderdatud panni põhja ja äärtele ja teeb augud taignasse sisse ja küpseta ahjus 200 kraadi juures nii 20 minutit ,et tainas oleks ilus kuldne. NB! Vahepeal vaata,et ääred alla ei vajuks, kui juhtub nii,siis säti uuesti äääred ülesse. Kui valmis pane jahtuma.

2. Tee zelatiini segu valmis vastavalt selle õpetusele. Sega kohupiim ja jogurt, vajadusel lisa suhkrut, mikserda segamini ja mikserdamise ajal lisa natuke jahtunud zelatiini segu. Lisa veel rosinaid ja kirsid. Vala sega jahtunud põhjale ja pane külmkappi tarduma.

3. Kui sisu on peaaegu valmis siis pane peale kirsid,ploomid või marjad ja tee neile peale õpetuse järgi  RUF Tortengussi kiir torditaretis( saab osta hetkel Port Arturi toidupoest)  või siis tavaline pakki tarretis,aga siis pead ootama niikaua kui segu hakkab tarretuma ja siis lusikaga peale alles panema. Pane veel külmkappi seisma ja siis söö kui ilusti tarretunud kõik on:)


Kommentaare ei ole: